HTML

Vízvágók

A címben említett technológia viszonylag új-keletű. Hogy kicsit tisztába tegyük a dolgokat, létrehoztam egy blogot, melyen akár szívesen fogadom a felmerülő kérdéseket is.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Abrazív vízsugaras vágás

2011.04.22. 16:25 watercut

Az abrazív vízsugaras vágás olyan technológia,amelynél a vágás a többszörös szuperszonikus tempóval (akár 1000 m/s felett) áramló vékony, nagyon pontosan fókuszált, abrazív anyagot tartalmazó sugárral megy végbe. A vágás teljes folyamata computerrel irányított.

A technológia tulajdonságai miatt szinte bármilyen anyag akár 150-200 mm vastagságban is gond nélkül vágható, de a tapasztalok szerint 500 milliméter , azaz fél méter (!) vastag fémtömbök sikeres vágására is. Hőfok növekedés a vágott felület mentén nincs, ezért ott és azon a környéken az anyag összetétele nem módosul. Ezáltal olyan anyagok is átvághatóak,ahol a hőfokbevitel a jövendőbeli felhasználás szempontjából káros elváltozásokat okozna a vágási felület mentén (pl. vetemedést vagy egyéb anyagszerkezeti változást).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vizvagok.blog.hu/api/trackback/id/tr42847854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása